Kersen Recepten

Op deze pagina vind je de lekkerste kersenrecepten. Heb je zelf ook nog een lekker recept? Laat het ons weten en wij plaatsen ook jouw recept op deze pagina!


Kwarkmuffins met kersen

Ingrediënten

  • 250 gram kersen kijken even voor het ontpitten van de kersen op de site
  • 3 eieren
  • 500 gram kwark
  • 150 milliliter zure room
  • 50 gram + een beetje suiker
  • 30 gram griesmeel
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (voor 500 milliliter om te koken)
  • schil en sap van 0,5 biologische citroen
  • 100 milliliter slagroom
  • 6o gram jam zonder suiker
  • muffinblik voor 12 stuks
  • 12 papieren bakvormpjes
  • boter om in te vette

Bereidingswijze

Leg 12 kersen voor de versiering apart. Splits de eieren. Roer 400 gram kwark, de zure room, 50 gram suiker en de eidooiers door elkaar. Roer de puddingpoeder, het griesmeel, de citroenschil en het citroensap erdoorheen. Klop het eiwit stijf en spatel her erdoorheen. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Beleg het muffinblik met de papierenvormpjes of vet het in. Vul de vormpjes met het kwarkmengsel. Verdeel de kersen erover. Bak de muffins in ca. 40 minuten gaar. Laat in de vorm afkoelen Roer 10 gram kwark met een beetje suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark, voeg eventueel suiker naar smaak toe. Verdeel het slagroom-kwarkmengsel over de muffins en garneer met de rest van de kersen en de jam.

Kwarkmuffins met kersen


Kersenflappen

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 blikje kersenvlaaivulling
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 gram kersen kijken even voor het ontpitten van de kersen op de site
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden celsius. Haal het bladerdeeg uit het pakje, trek het plastic er af en laat het ontdooien. Ontpit de kersen en spoel ze even met schoonwater. Meng de kersenvlaaivulling met de kersen. Doe op elk plakje bladerdeeg een beetje kersenvulling en duw hem voorzichtig dicht. Bestrijk de kersenflappen met ei en strooi er wat vanillesuiker en kristalsuiker over. Leg ze op de bakplaat op een bakpapiertje. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 22,5 minuut mooi goud bruin.

Kersenflappen


Kersenbrood met room

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit-casinobrood
  • 300 gram kersen kijken even voor het ontpitten van de kersen op de site
  • 125 gram suiker
  • 1 bekertje slagroom (125 milliliter)
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Korstjes van brood snijden. Kersen wassen en ontpitten. In pannetje kersen met suiker en 1 deciliter water opzetten en al roerend aan de kookbrengen. Vuur lager draaien en ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot mooie siroop is ontstaan. Siroop regelmatig doorroeren. Slagroom met poedersuiker lobbig kloppen. Sneetjes brood roosteren en diagonaal doormidden snijden. Brood over serveerschaal verdelen en kersen met siroop erover schenken. Geheel laten afkoelen. Slagroom erop scheppen.

Kersenbrood met room