Onze Kersen

In de kas kweken wij verschillende rassen kersen met allemaal de zoete smaak zoals overheerlijke kersen moeten zijn. Wij hebben voor verschillende soorten rassen gekozen zodat, u voor een langere periode kunt genieten van deze zoete kersen. Hieronder enkele rassen beschreven;

Kordia
onzekersen1

De kers Kordia werd omstreeks 1963 als toevalstreffer gevonden in de huidige Tsjechische republiek.

Kordia wordt gezien als één van de beste rassen van dit moment (2012). ‘Kordia’ geeft grote tot zeer grote hartvormige bruinrode glanzende kersen. Het stevige zeer vlezige vruchtvlees heeft een zeer goede aromatische, zoete smaak.

De boom groeit tamelijk sterk en vertakt gemakkelijk, met horizontaal ingeplante takken. De bloeitijd valt middentijds tot tamelijk laat. Ondanks dat de bloesems dus niet heel vroeg bloeien, zijn deze wel erg nachtvorstgevoelig. Hierdoor is de oogstzekerheid van Kordia minder in vergelijking tot de meeste andere moderne rassen.

Merchant

onzekersen2

De kers Merchant werd omstreeks1980 uit een vrije bestuiving van het ras Merton Glory ontdekt in Engeland. De kersen zijn tamelijk groot en zijn donkerrood gekleurd. De kersen hebben stevig vruchtvlees en hebben een zoete smaak. De bomen groeien middelsterk met vrij brede kroon met horizontale takstand. De bloeitijd valt vroeg tot middenvroeg.

Schneider

onzekersen3

De kers schneider werd in de tweede helft van de 19e eeuw gevonden in de de Guben-streek in Duitsland.

Het zijn donkere zeer goed smakende kersen. Dit ras heeft een matige productie maar heeft een geweldige kwaliteit. Deze kersen hebben vrij hard vruchtvlees het is een soort knapkers. De schneider heeft een sterke groei met veel opwaartse takken.