Over ons

Kersenboertje is de kersenteler van Almere. Wij telen de lekkerste kersen in de omgeving op een natuurlijk wijze in onze kas. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

kwekerijvoorkant

Geschiedenis

In het jaar 2000 is de Familie Herbert neer gestreken in Almere, om aldaar een rozenkwekerij te starten. Na 15 jaar rozenteelt werd het tijd voor een nieuwe uitdaging in Almere.

We hebben gezocht naar iets unieks wat we in Almere nog niet hadden. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen op de door ons zo geliefde kers. De kersen worden op de meeste boomgaarden buiten geteeld. Na enig speurwerk zijn we erachter gekomen dat de kersenbomen ook goed gedijen in de kassen. Het grote voordeel hiervan is dat we ongeveer 6 weken eerder kersen hebben als het buiten seizoen doordat, de kersen in de kas geteeld worden en optimaal kunnen profiteren van de warmte van de kas zijn de kersen ook zoeter als gemiddeld.

Begin 2016 zijn wij begonnen met de aanplant van de kersenboomgaard in de kas. We hebben toen vooral gekozen voor rassen die uitblinken in sappigheid, stevig vruchtvlees, grootte en natuurlijk voornamelijk vanwege de fantastische zoete smaak. De rassen die we hebben aangeplant hebben we zo gekozen dat we ongeveer vanaf half mei tot begin juli de lekkerste verse kersen kunnen plukken.